Groots afscheid Zeevaartschool Boulevard Bankert 156 te Vlissingen

Op 28 juni hebben ruim 1200 mensen afscheid genomen van het karakteristieke gebouw met het torentje. Dit afscheid van het pand gebeurde met het maken van een historische foto met als doel om zoveel mogelijk mensen die ooit te maken hebben gehad met de Zeevaartschool op de huidige locatie te vereeuwigen met het gebouw. In september verlaat de Zeevaartschool het monumentale pand op de Boulevard Bankert 156. De actie is een initiatief van de Vereniging van Oud-Leerlingen en De Ruyter Academy van HZ University of Applied Sciences.
Het Rijksmonument, waar Hogeschool Zeeland niet meer voor zegt te kunnen zorgen en dat gekocht is door Van Koeveringe Beheer, van Roompot, wordt dit najaar verbouwt tot zorghotel. De Vereniging van Oud-Leerlingen die 730 leden telt, riep iedereen op om samen afscheid te komen nemen. Oud-leerlingen, leerlingen, oud-docenten en docenten, oud-personeel en personeel. Zeker 1200 mensen hebben daar gehoor aan gegeven. Het was ongelofelijk te zien, waarvandaan mensen naar Vlissingen kwamen om hierbij aanwezig te zijn. Uit het hele land en ook vanuit het buitenland, o.a. uit Belgie, Zwitserland, Ierland, Spanje, Nederlandse Antillen en Australië.
Een van hen was Gerard Veldkamp, die als loods werkt in Melbourne, Australië.
Het ticket kostte tweeduizend dollar, het is veertig jaar geleden dat hij op school zat. Maar Veldkamp moest en zou naar Vlissingen. Het was een school waar iedereen een band had met de zee, met Vlissingen en vooral met elkaar.
Dat gemeenschappelijke gevoel van toen kwam tijdens deze historische dag weer boven.

Het Scheldeloodsenkoor en The Saints, een band van oud-leerlingen van de Zeevaartschool, zorgde voor de muzikale omlijsting van het programma deze dag. Er waren toespraken van de Burgemeester van Vlissingen, de heer drs.R.H. Roep, van de voorzitter van de Vereniging van Oud-leerlingen Alex Flinkerbusch en van de opleidingscoördinator Maritiem Officier, De Ruyter Academy, Bart Bosma. Deze speeches hebben we online gezet.

Op 28 juni had de Vereniging Oud Leerlingen (V.O.L.) eigenlijk haar jaarlijkse haringhap-soos gepland. In plaats van deze bijeenkomst hadden we dan nu dit sensationele evenement. De V.O.L. organiseert vaak op de laatste vrijdag van de maand een soos in het Arion hotel. 60 tot 70 man ervaren dan een leuke, gezellige, bijeenkomst. Regelmatig is tijdens zo’n soos een spreker aanwezig, die interessante onderwerpen uitdiept. Gedurende het hele jaar vinden verder excursies, uitjes, een vaartocht en andere bijeenkomsten, ook in reüniesfeer plaats.
Behalve gezelligheid heeft de V.O.L. tegenwoordig ook veel aandacht voor werk en carrière.
Viermaal per jaar organiseert de V.O.L. een ZeelandMaritiem.NET netwerk bijeenkomst (www.zeelandmaritiem.net). Mensen die actief zijn in de brede maritieme sector in zuidwestelijk Nederland en de Vlaamse havens, ontmoeten elkaar dan. ZeelandMaritiem.NET is vrij toegankelijk voor V.O.L. leden en ondertussen een vaste waarde in Zeeland.
In verband met een terugkomst van de H.B.O. zeevaartschool naar de Boulevard en de continuïteit van het H.B.O. zeevaartonderwijs in Vlissingen, is een sterke Vereniging Oud Leerlingen (V.O.L.) van belang. Het is daarom goed dat de vereniging nog harder groeit dan ze het laatste jaar doet. Is uw interesse gewekt en wilt u ook (weer) lid worden van een actieve V.O.L.?
Neem dan contact op met secretaris@zeevaartschoolvlissingen.nl (kosten € 30 per jaar)

Tot slot de historische foto, deze kunt u bestellen bij foto Verschoore via:

url: www.flitsenfun.nl
user: 17071
password: hi9ju2ni4

speech HZ: http://www.zeevaartschoolvlissingen.nl/tijdelijk/afscheid_BB156/HZ%20speech%2028062013.pdf
speech V.O.L.: http://www.zeevaartschoolvlissingen.nl/tijdelijk/afscheid_BB156/VOL%20speech%2028062013%20def.pdf
speech gem Vlissingen: http://www.zeevaartschoolvlissingen.nl/tijdelijk/afscheid_BB156/Gem%20Vlissingen%20speech%2028062013.pdf

Enny Mulder,
Secretaris
secretaris@zeevaartschoolvlissingen.nl
www.zeevaartschoolvlisingen.nl